dissabte, 20 de juny del 2015

Montalt per la Canal Roig

Excursió matinal (ja comença a fer calor). Aparquem davant de l'hotel Mas Collet (tancat de ja fa temps).
Seguim la pista encimentada per on hem vingut amb el cotxe des de Capçanes, fins a trobar una pista de terra a mà esquerra. La seguim.
La pista va pujant i de cop es comença a desdibuixar, tot i això continuem, cada cop més dret.
A mà esquerra veurem l'entrada d'un sender que ha estat netejat de fa poc. D'una manera una mica salvatge, al tronc d'un pi hi han “esculpit” la paraula “font”. Es refereix a la Font del Teixar.
Agafem aquest sender, que ens portarà fins al pouet i la font del Teixar. Des d'aquí surt el senderonet que puja al Montalt per la Canal Roig.
De fet, no és exactament un sender, però s'intueix el pas (fins que el tapin els marfulls) i hi ha alguna fita. Comença ben bé de damunt el pouet.
Comencem a enfilar-nos; hi ha alguna grimpadeta, però sobretot el que dificulta la pujada són les pedres soltes i la terreta que fa patinar.


Un cop superada la canal, arribem a l'alçada de l'Escambellet, que ens queda, aïllat, a mà esquerra. Si es vol s'hi pot anar i tornar, esgarrinxant-se una mica.
Pugem dret cap a la Punta Nord del Montalt, que tenim al davant d'un to rosat. Després, baixant i planejant, ens dirigim cap a la Punta Sud, que és on hi ha el vèrtex geodèsic.

De baixada hem optat pel sender indicat com a Capçanes, però crec que és més bonic el que està indicat com a Motarro, ja que passa a la vora dels avencs. Tots dos acaben desembocant a la pista que ressegueix el barranc de Portadeix.

Arribem a la pista i la seguim cap a l'esquerra per retornar cap a Mas Collet. Més endavant trobarem un pal indicador, nosaltres hem seguit cap al Coll de la Mina, però també es pot anar a fer el tomb per la Font d'en Sanxo (escrit Xanxo).

Al Coll de la Mina també hi trobarem un pal indicador, tot i això nosaltres no seguirem cap de les seves indicacions, sinó que agafarem un sender que surt per darrere (direcció N): és el Camí de Portadeix. Després de passar pel Portell de Portadeix i baixar fins al barranc, ens portarà directament fins a la pista per on passa el GR 7 (de Capçanes a Llaberia).

Arribem a la pista i la seguim cap a l'esquerra. En 10 minuts serem al cotxe.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada