diumenge, 30 de gener del 2011

Grau de la Covassa (Siuranella)

Deixem el cotxe al Coll d'Esplugues i ens enfilem pel PR-C 84 en direcció a Prades. Arribem a un trencall amb un pal indicador: cap a l'esquerra es va cap al grau Tallat, seguint les marques grogues i blanques del PR; cap a la dreta se'n va el Camí baix Gritella (marcat verd i blanc). Naltros hem de seguir cap a la dreta, és a dir, pel camí baix Gritella. El desnivell no varia gaire i només cal anar en compte a no desviar-se per algun dels senderons que obren els escaladors. El desviament cap al grau de la Covassa està indicat per un pal indicador, així, doncs, no cal patir.
Arribem al pal indicador i ens comencem a enfilar per un sender que, de tant en tant, passa per damunt la roca. Puja ràpid i s'acaba al cap damunt de Siuranella. Continuem seguint les fites, les quals ens portaran fins al mateix PR-C 84 que hem abandonat més avall.
Si volem fer una miniexcursió, només ens cal seguir les marques del PR cap a l'esquerra, passar pel grau Tallat i arribar fins a la carretera.
Si en canvi es vol fer una excursió una miqueta més llarga, cal seguir les marques del PR cap a la dreta fins al coll de la Vaca. Aquí abandonem el PR altra vegada per baixar per un sender que surt a mà dreta i que ens portarà pel barranc de les Fonts Caldes (hi ha alguna marca blanca de tant en tant). Passarem pel costat d'una toma d'aigua i pels sectors d'escalada coneguts com l'Olla i la Rambla. Arribem a la base d'una roca molt característica coneguda com a Pilar del Cargol. Aquí agafarem un sender que surt a mà dreta i travessa el barranc cap a l'altra banda, el sender s'enfila alhora que decanta cap a l'esquerra per anar fent el tomb a l'anomenat "lo Jueu". Cal dir que aquest tram de sender no és gaire clar i, més endavant, està pràcticament perdut, almenys fins al pal indicador que, a mà esquerra, indica el grau del Jueu i la Cova de Donya Blanca. Atenció, no hem de seguir aquesta indicació, sinó que hem d'anar recte, sense perdre alçada. A partir d'aquí el sender està molt bé i ens portarà fins al pal indicador del grau de la Covassa i, seguint recte, fins a la cruïlla amb el PR-C 84. Des d'aquí ja només cal anar cap a l'esquerra, fins a la carretera.

Vista des de Siurana del tram de camí més enredat. A la dreta hi ha el barranc de les Fonts Caldes. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada