dimecres, 4 de febrer del 2015

Punta de l'Aguilar

Com s'arriba a Santa Paulina (Ascó) amb cotxe

Des d'Ascó marxem per la carretera de Gandesa. Al cap de poc hi ha una sortida a mà esquerra. Es passa per davant de la deixalleria (ara en diuen estació de transferència) i seguim la pista asfaltada que va en paral·lel al riu. Passem de llarg el trencall a mà dreta que va al camp de tir. A la següent cruïlla, girem a la dreta en direcció a "Mas de Prades". Continuem sempre per la pista principal, que està enquitranada, fins arribar a l'àrea recreativa i ermita de Santa Paulina (s. XXI: sí, és del 2003). Devem ser a uns 4 o 5 km d'Ascó.

Comencem a caminar

Sortim de davant de l'ermita en sentit sud. Veurem un pal indicador cap a les trinxeres i la Punta de l'Aguilar (tot i que hi diu "Punta de l'Àliga"...). Pugem bastant ràpidament i després planegem per enllaçar amb la carena de Barbers (on hi ha la Punta de l'Aguilar). 


Tornem a pujar fort fins arribar a un collet. Hi ha un pal indicador que pel que sembla no ha aguantat les ventades i ha fet cap per terra. Anem cap a la dreta per pujar, en un moment, a la Punta de l'Aguilar (494 m). Bones vistes.
Reculem cap al collet i seguim en direcció al Pas de l'Ase i el GR 99. Tant cap a una banda com a l'altra del coll hi ha franges grogues, i a partir d'ara en les trobarem fins al final de l'excursió.
Resseguim la carena en tot moment, primer pujant i baixant una mica, després baixant més o menys decididament. En algun tram hi han posat cadenes, que poden anar bé en cas que estigui mullat, si no, ni es fan servir. 
Finalment, i sense deixar de gaudir de precioses vistes cap al riu Ebre, fem cap al GR 99, just en el lloc on hi ha l'anomenat Pas de l'Ase.
Seguim cap a l'esquerra, resseguint el riu. Arribem a un altre pal indicador, seguim el GR 99 cap a Ascó. Tot i això, al cap de no res, l'abandonem per seguir les franges grogues i endinsar-nos cap al barranc de Barbers.
Sense perdre de vista les franges grogues, anirem enfilant-nos tranquil·lament pel barranc (per cert, sorprenent) fins arribar altra vegada a Santa Paulina i pujar per les luxoses escales que hi porten.
Un bonic recorregut que es pot fer en migdia.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada